Reservaties

Een tafel reserveren? Bel naar 03 889 66 90 of stuur een mail naar restaurant@theoriental.be.

Ons verhaal

Gelegen in het hart van Klein-Brabant (Bornem) is restaurant The Oriental dé perfecte samensmelting tussen de Oosterse en Europese keuken. De geuren en kleuren van onze gerechten brengen u meteen in een smaakvolle sfeer. Naast gekende Chinese gerechten, serveren wij ook de authentieke Thaïse keuken.

Hoe het begon

Thaise grootvader Charn opende eerst in Antwerpen het Oosterse restaurant Tsjoung-Tsjoung. De zaak floreerde met als resultaat een tweede restaurant in Temse, May-Sing. Chinese vader Li Shu Fan reisde in 1975 van Hong Kong naar Engeland op zoek naar een beloftevolle toekomst. Uiteindelijk leidde de reis naar Antwerpen waar hij als kok aan de slag ging in het restaurant Tsjoung-Tsjoung. Daar leerde hij de dochter van Charn, Surapee, kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. In 1985 startten Li Shun Fan en Surapee in Bornem hun eigen zaak: The Oriental.

Vandaag de dag heeft de oudste zoon Andy Li de fakkel overgenomen. De kernwaarden van toen zijn nog steeds dezelfde: traditie, gastvrijheid en passie.

Geniet van je maaltijd!

Team Oriental